Proiecte de Viitor-Bazin Olimpic de Polo

La initiativa lui Oprisan Focsaniul va avea bazin olimpic de polo
          Municipiul Focsani va avea bazin olimpic de polo. Initiativa apartine sefului administratiei judetene, Marian Oprisan, care a demarat acest proiect inca din 2004. Proiectul a fost sistat imediat dupa venirea la putere a fostei Aliante DA, alcatuita din PNL si PD. Consiliul Judetean va dezbate, marti, proiectul de hotarire privind transmiterea in folosinta gratuita catre Compania Nationala de Investitii, pe durata construirii obiectivului "Bazin de polo", a terenului in suprafata de 13.601 metri patrati, situat in incinta Complexului Sportiv Focsani, din Aleea Stadionului nr.2. 
         Proiectul privind construirea unui bazin de polo in municipiul Focsani a fost initiat in martie 2004, la pro punerea presedintelui Consiliului Judetean, Marian Oprisan. Consilierii judeteni de atunci au adoptat Ho ta rirea 42, privind aprobarea indicatorilor tehnico-econo mici ai obiectivului de in vestitii "Complex sportiv" cu 600 locuri, in municipiul Focsani. Astfel, potrivit proiectului, urma sa fie cons truit un bazin de dimensiuni olimpice cu 200 de locuri si o sala de sport cu 400 de locuri. Complexul sportiv ar fi trebuit sa aiba o suprafata totala de 6.655 metri patrati, cu o suprafata utila de 5.373 metri patrati. Investitia, in valoare de aproximativ 6 milioane de euro, urma sa fie finalizata in urmatorii trei ani, respectiv in 2007. "Pentru completarea ansam blului de dotari din cartierul Sud, s-a aprobat constructia unui "Complex Sportiv cu 600 de locuri" care sa acopere bazinul de inot existent, crescind astfel dotarile, imbunatatirea conditiilor de antrenament, competitie si relaxare pentru practicantii acestui sport", se arata in referatul privind aprobarea indicatorilor obiectivului de investitii. Presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan, declara, in 2004, ca va discuta cu reprezentantii Companiei Nationale de Investitii modul in care urma sa fie finantata investitia. In acel an, guvernul condus de Adrian Nastase stabilise toate detaliile pentru contractarea unui impru mut de 6.500 miliarde lei vechi de la Casa de Eco no mii si Consemnatiuni. Prin tr-o ordonanta de urgenta, erau imputernicite Compa nia Nationala de Investitii si Agentia Nationala de Lo cuinte, ambele aflate in su-bordinea Ministerului Trans porturilor, Constructiilor si Turismului din acea pe rioada, sa contracteze de la CEC imprumuturi in va-loare de aproximativ 150 de milioane de dolari. Cu acesti bani, urmau sa fie construite locuinte, sali de sport si complexe sportive, printre locatii fiind si Focsaniul. 
            Desi exista sursa de finantare si se derulasera mai multe etape ale acestui proiect, puterea PNL-PD a hotarit, la inceputul anului 2005, sistarea tuturor investitiilor. Asa se face ca acest important proiect a fost blocat. 
In 2007, presedintele Con siliului Judetean, Marian Oprisan, a trimis Guvernului si Companiei Nationale de Investitii adrese, prin care solicita finantare pentru construirea Comple xului Sportiv din Focsani. Procedura a fost reluata anul acesta, iar proiectul a devenit viabil. De curind, Marian Oprisan a trimis o adresa ministrului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga, in care face o scurta prezentare a rezultatelor exceptionale obti nute de sportivii vrinceni, context in care solicita sprijin pentru construirea ba-zinului olimpic de polo. "Va rugam domnule ministru, sa ne sprijiniti pentru realizarea bazinului de polo, in vestitie deosebit de importanta pentru tinerii din judetul Vrancea", se arata in adresa semnata de Marian Oprisan.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri

ClickLink.ro Blog

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Masini de Masini Rete Culinare