Comuna Golesti-Judetul Vrancea


Localitatea Golesti este situata in partea centrala a Judetului Vrancea intretaiata pe DN2 (E 85) pe o distanta de 2,9 Km delimitata la nord de Municipiul Focsani, la sud teritoriul administrativ comuna Cotesti si Urechesti, la est comuna Slobozia Ciorasti iar la vest comuna Carligele.
Este strabatuta de raul Milcov de la vest catre est rau care are valoare istorica privind Unirea Tarii Romanesti cu Moldova si de catre D.J.250C spre comuna Carligele pe o distanta de 1,56 km.Goleşti este o localitate în judeţul Vrancea. Este un fost cartier al municipiului Focşani.. Este un fost cartier al municipiului Focşani. 
Teritoriul administrativ al localitatii cuprinde 1295 ha teren din care 232.7 ha teren intravilan corespunzator conditiilor de construit si dezvoltarii social economice precum si teren favorabil culturilor agricole.
Comuna este compusa din doua sate: Golesti si Cerdac cu o populatie stabila de 3461 locuitori si 1516 locuinte.
Populatia ocupata activ este de 2450 persoane lucrand in diferite domenii(P.U.G.1998)
Pe raza comunei functioneaza institutii de stat precum Primaria Comunei Golesti, Postul de politie al comunei Golesti, Scoala Generala cu clasele I-VIII, Gradinita Golesti, Dispensar Uman, Dispensar Veterinar, Camin Cultural, Biserica veche si o biserica noua in constructie si aproximativ 46 agenti economici din diferite domenii:agricultura S.C.Agoputna,S.C.Avicola,S.C.Agrolact
industrie S.C.Promatex,S.C.Glorex
constructii S.C.Lefter Construct,S.C.Combeta
comert S.C.Minimarket Bira,S.C.Alinex S.R.L


La nivelul unitatii administrativ teritoriale functioneaza Centrul "Sfanta Maria" centru care adaposteste un numar de 25 copii bolnavi de HIV-SIDA
Comuna Golesti cu toate unitatile administrativ-teritoriale au un consiliu local ales de catre locuitorii comunei format din 13 consilieri locali. In cadrul primariei comunei Golesti functioneaza aparatul de specialitate a primarului format din primar, viceprimar, secretar si un numar de 6 referenti care sunt specializati in diferite domenii cum ar fi: agricol, urbanism, asistenta sociala, impozite si taxe.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri

ClickLink.ro Blog

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Masini de Masini Rete Culinare