Comuna Garoafa-Judetul Vrancea



Poziţionare geografică



Comuna Garoafa este situată în partea de est a judeţului Vrancea, la 8 km distanţă de municipiul Focşani şi 7 km distanţă de Mărăşeşti;
Componenţa: Garoafa – centru administrativ, Strejescu, Doaga, Bizigheşti, Făurei, Precistanu, Răchitosu şi Ciuslea;
Căi de acces: E 85, DN 2, DJ 205 I, DJ 205 G; Suprafaţa: 7144 ha ;
Comuna Garoafa prezintă caracteristici tipice aşezărilor de şeş, satele componente fiind repartizate relativ uniform în teritoriu. Cea mai veche localitate din comună este Ciuslea, care datează de mai bine de 500 de ani. Comuna a luat fiinţă în anul 1968, prin reunirea a două comune, Ciuslea şi Făurei.
După anul 1989 s-a constatat o diminuare a populaţiei şi, implicit, a forţei de muncă, datorită plecării din localitate a unor locuitori. Rezervele de populaţie tânără (0-14 ani) sunt relativ mari, ceea ce permite un optimism în asigurarea resurselor de muncă în viitorul apropiat. 
Majoritatea populaţiei active este antrenată în activităţi agricole, un procent mic în industrie, sănătate, învăţământ şi administraţie publică. Deşi este situată la mică distanţă de oraşul Focşani şi este străbătută de DN 2 (E 85) comuna nu dispune încă de o zonă industrială. Aspectul comunei este într-o permanentă schimbare datorită noilor construcţii, ridicate mai ales de-a lungul drumului naţional, ca urmare a progresului economic înregistrat la nivel de locuitor.
Localitatile componente au un aspect adunat, legatura cu satul resedinta de comuna facandu-se prin drumuri nationale, judetene si comulale, distanta maxim intre acestea fiind de 5 kilometri. Vecinii sai sunt: la Nord Orasul Marasesti, la Est Jud Galati, la Sud Com. Vanatori si Orasul Focsani, iar la Vest Com Tifesti si Com Bolotesti. Comuna Garoafa are in componenta sa opt sate: Garoafa, Faurei, Precistanu, Rachitosu, Ciuslea, Strajescu, Doaga, Bizighsti si catunul Putna Seaca. Satele componente sunt reprezentate relativ uniform in teritoriu.

Peste 10% din suprafaţa comunei este ocupată de păduri (salcii, plopi şi arbuşti de şeş), în special în Lunca Siretului.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri

ClickLink.ro Blog

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Masini de Masini Rete Culinare