Străinii au pus ochii pe cabanele lui Ceauşescu-Februarie 2011


Direcţia Silvică a reluat licitaţia pentru închirierea cabanelor de vânătoare construite pentru fostul preşedinte comunist Nicolae Ceauşescu. De această dată se pare că un investitor străin ar fi dispus să plătească chiria solicitată de DS Focşani pentru a amenaja cabanele.
Reorganizarea ocoalelor silvice şi retrocedările de păduri i-au lăsat fără bani pe silvicultorii statului. Tăierile de arbori nu mai aduc atât de mulţi bani ca în anii anteriori iar conducerea DS Focşani trebuie să taie din cheltuieli. Una dintre soluţii este închirierea cabanelor de vânătoare şi a sediilor de ocoale nefuncţionale. Urmează vânzarea clădirilor aflate încă în inventarul DS Focşani dar amplasate pe terenuri private.
Nu mai puţin de şapte clădiri sunt scoase la licitaţie de silvicultorii vrânceni care nu mai au fonduri pentru administrarea lor. Vor fi scoase la licitaţie şi cinci sedii de ocoale silvice, respectiv Adjud, Gugeşti, Panciu, Nereju, Tulnici. Licitaţia va avea loc pe 4 februarie iar oamenii de afaceri au început deja să se intereseze de posibilitatea închirierii cabanelor.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Focşani, Titi Olteanu, a afirmat că decizia închirierii cabanelor a fost luată deoarece funcţionau pe pierdere. Deşi s-a încercat închirierea cabanelor inclusiv prin includerea lor în oferte turistice, procedura nu a avut rezultate financiare. Doar în cazul cabanei Lepşuleţ din Tulnici erau cheltuieli cu administrarea de circa 80 mii lei.
„Vor fi închiriate deoarece sunt pe pierderi. Deocamdată o singură firmă a cumpărat caietul de sarcini. Acesta însă nu este un indiciu pentru că la fel s-a întâmplat şi la licitaţia anterioară, nu înseamnă că va participa efectiv la licitaţie“, ne-a declarat inginerul Titi Olteanu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Focşani.

Închiriere pentru maxim 5 ani

Potrivit anunţului de licitaţie, închirierile se fac pe o perioadă de minim 1 an şi maxim 5 ani, pentru fiecare clădire în parte. „Ocoalele silvice au fost desfiinţate şi trebuie să amortizăm cheltuielile. La fel este şi în cazul cabanelor de vânătoare. Deja avem o persoană străină care s-a interesat de aceste cabane şi urmează să avem discuţii suplimentare. Are un proiect mai amplu dar rămâne de văzut ce se va concretiza“, a precizat directorul Petrică Tudosă.
De asemenea, silvicultorii închiriază şi atelierul de prelucrare a lemnului de la Odobeşti. Atelierul dispune de gater vertical; fierăstrău panglică tip Artiglio, aburitoare, uscător, atelier mecanic.
Cabană de vânătoare
pentru Ceauşescu

Cabana Dragomira este situată în comuna Soveja, la o altitudine de 630 metri. A fost construită în anul 1976, fiind folosită în acţiunile de protocol prezidenţial. Cabana a fost modernizată – renovată în anul 2004, are o suprafaţă de 207 mp, cu posibilitate de cazare până la maxim 8 persoane. Conform prezentării, închirierea Cabanei Dragomira se ridică la circa 600 lei/noapte iar un apartament costă până la 180 lei/noapte.

- Cabana de vânătoare „Dragomira“ dispune de un apartament cu baie proprie, un dormitor cu baie proprie, 2 dormitoare cu baie comună, bucătărie şi sală de conferinţe, Comuna Soveja
- Cabana de vânătoare „Lepsuleţ“ dispune de 8 dormitoare cu 15 locuri, 2 săli de conferinţe, Comuna Tulnici
- Sediul O.S. Adjud ( parter ), dispune de 6 camere, amplasat în Adjud
- Sediul O.S. Gugeşti ( parter + etaj ), 7 camere, amplasat în Gugeşti
- Sediul O.S. Panciu ( parter + etaj), 7 camere, amplasat în Panciu
- Sediul O.S. Nereju ( parter + etaj), 7 camere, amplasat în Nereju

- Sediul O.S. Tulnici ( parter ), 5 camere, amplasat în loc. Tulnici, judeţul Vrancea.

Sursa: Monitorul de Vrancea

1 comentarii:

Laurentiu spunea...

e frumos aici

Trimiteți un comentariu

Parteneri

ClickLink.ro Blog

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Masini de Masini Rete Culinare