Ucis de sărăcie-Judetul Vrancea-Februarie 2011


Voetin, Sihlea

Un bărbat din localitatea Voetin, comuna Sihlea, a murit ieri după-amiază, după ce a fost surprins sub un mal de pământ. Potrivit lui Constantin Purcăreaţă, viceprimarul comunei, bărbatul decedat ar fi fost surprins de malul de pământ în timp ce căuta fier vechi.
Vasile Zaharia, împreună cu alţi localnici, a mers în afara localităţii Voetin, în apropierea unui canal, pentru a căuta fier vechi. În timp ce săpa o groapă, peste el s-a surpat un mal de pământ. Potrivit martorilor, pământul s-a desprins şi a căzut peste Vasile Zaharia, care s-a asfixiat din cauza lipsei aerului. Deşi a fost scos de sub pământ destul de repede, omul era deja decedat.

La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD şi o autospecială de la Staţia de Pompieri din Râmnicu Sărat. Paramedicii au încercat din răsputeri să-l readucă la viaţă pe bărbat, însă manevrele de resuscitare au fost în zadar. După câteva zeci de minute, aceştia au renunţat să-l mai resusciteze, declarându-l mort. Potrivit viceprimarului comunei Sihlea, Constantin Pur-căreaţă, în zona în care bărbatul a mers la căutat de fier vechi, pe vremuri era un depozit de muniţie. În urmă cu câteva zeci de ani, acest depozit a ars, iar muniţia rămasă a fost distrusă în apropierea canalului, mai multe resturi feroase fiind îngropate.Împinşi de foame, în ultima vreme, oamenii merg tot mai des pe marginea canalului în căutare de fier vechi. Deşi riscurile sunt foarte mari, muniţia rămasă întreagă putând să explodeze în orice moment, oamenii îşi riscă viaţa. „Era un om tare bun şi un bun meseriaş. A construit foarte multe case, dar şi casa parohială. Din cauza acestei crize, oamenii s-au apucat de căutat fier vechi pe marginea canalului, ca să aibă ce mânca. Le-am spus mereu să nu mai vină, pentru că îşi riscă viaţa. Aici, pe vremuri, a fost un depozit de muniţie. Muniţia a fost detonată pe marginea canalului, iar oamenii caută resturi de fier acum, dar se mai găseşte şi muniţie în stare de funcţionare. Acum o lună, o altă persoană a decedat, după ce a tăiat cu flexul o bombă şi s-a asfixiat“, a precizat Constantin Pur-căreaţă, viceprimarul comunei Sihlea.

Sursa: Monitorul de Vrancea


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri

ClickLink.ro Blog

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Masini de Masini Rete Culinare