Căutătorii de fier, în pericol de moarte-Judetul Vrancea-Februarie 2011


Voetin, Sihlea

Localnicii din Voetin care obişnuiesc să caute fier vechi pe câmpul din apropiere îşi pun viaţa în pericol cu bună ştiinţă, deoarece, după cum a afirmat viceprimarul comunei, în apropiere ar fi fost, pe vremuri, un depozit de muniţie. Marţi după-amiază, un bărbat a decedat în timp ce făcea săpături pentru a căuta fier vechi.


Autorităţile locale spun că în apropiere de Voetin ar fi fost cândva un depozit de muniţie, unele dintre obiectele feroase fiind în stare de funcţionare şi acum. Oamenii au fost sfătuiţi de nenumărate ori să nu mai caute fier vechi pentru că pot muri în orice moment. Cu toate acestea, localnicii ignoră sfaturile autorităţilor locale şi merg în continuare să caute fiare vechi, printre care se găsesc şi muniţii neexplodate. Primarul comunei Sihlea, Stoica Ene ne-a precizat că oamenii au fost atenţionaţi de nenumărate ori cu privire la riscurile la care se expun dar că aceştia nu ţin cont de nimic şi spun că decât să moară de foame mai bine caută fier printre muniţiile neexplodate. „Le-am spus de nenumărate ori să nu mai meargă acolo pentru că sunt în pericol dar nu vor să înţeleagă. Am vorbit şi cu cel care a decedat marţi şi mi-a spus că ştie că se supune unui pericol dar că decât să moară de foame mai bine merge după fier. Eu nu pot pune pază acolo pentru că nu am cu ce să plătesc oamenii“, a precizat Stoica Ene, primarul din Sihlea. Autorităţile spun că pe vremuri, în apropiere de Voetin era un depozit de muniţie. La un moment dat, acesta ar fi fost cuprins de un incendiu iar muniţia rămasă a fost distrusă în apropierea unui canal. Evident, printre resturile rămase în urma distrugerii au rămas şi muniţii neexplodate care, acum, ucid oamenii ce nu mai au ce mânca şi caută fier vechi.

Sărăcia a ucis deja al doilea om pe marginea canalului cu muniţie

Vă reamintim că marţi după-amiază, Vasile Zaharia a mers în afara loca-lităţii Voetin, în apropierea unui canal, pentru a căuta fier vechi. În timp ce săpa o groapă, peste el s-a surpat un mal de pământ. Potrivit martorilor, pământul s-a desprins şi a căzut peste Vasile Zaharia, care s-a asfixiat din cauza lipsei aerului. Deşi a fost scos de sub pământ destul de repede, omul era deja decedat.La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD şi o autospecială de la Staţia de Pompieri din Râmnicu Sărat. Paramedicii au încercat din răsputeri să-l readucă la viaţă pe bărbat, însă manevrele de resuscitare au fost în zadar. După câteva zeci de minute, aceştia au renunţat să-l mai resusciteze, declarându-l mort. Potrivit autorităţilor locale, în urmă cu aproximativ o lună, un alt bărbat ar fi murit asfixiat după ce ar fi tăiat o bombă cu flexul, tot în timp ce căuta fier vechi.

Reprezentanţii ISU Vrancea nu ştiu de niciun depozit

Reprezentanţii ISU Vrancea spun că nu ştiu de existenţa vreunui depozit de muniţie în acea zonă. „În ultima perioadă am fost sesizaţi despre faptul că pe raza localităţii Voetin, comuna Sihlea au fost descoperite muniţii neexplodate. Pirotehniştii din cadrul ISU Vrancea s-au deplasat la faţa locului iar în timpul misiunilor a fost ridicată toată muniţia aflată la vedere inclusiv cea detectată cu ajutorul detectorului de metale. Nu avem informaţii că în acea zonă ar fi existat vreun depozit de muniţie. În conformitate cu legislaţia în vigoare, persoanelor fizice neautorizate le este interzis să ridice, să manipuleze şi să utilizeze muniţiile neexplodate. Acestea au obligaţia ca atunci când iau la cunoştinţă de existenţa unor astfel de obiecte să anunţe organele competente prin intermediul numărului unic de urgenţă 112“, a declarat locotenent Florentin Duţă, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

Sursa: Monitorul de Vrancea

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri

ClickLink.ro Blog

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Masini de Masini Rete Culinare