Monumentul Eroilor vranceni din primul razboi mondial (1916-1919), comuna VidraJudetul Vrancea




Monumentul Eroilor vranceni din primul razboi mondial (1916-1919), se afla amplasat pe partea dreapta a drumului la intrarea în Vidra. Monumentul, cunoscut si sub numele de Crucea lui Chilian (denumire originara), este in forma de cruce, din bronz avand o înaltime de doi metri, ridicat pe un postament din piatra în forma de cub. Acest monument a fost ridicat de localnici în anul 1936 cu sprijinul prefectului Nicolae Saveanu, în amintirea celor patru eroi ai Vrancei condamnati si executati prin împuscare la Focsani de catre comandamentul trupelor germane în august 1917.
Din initiativa localnicilor, cu sprijinul autoritatii Prefecturii judetului Putna s-a construit si s-a dezvelit în 1936 monumentul dedicat celor cinci eroi.
Partea din bronz a fost realizata de catre maestrul Zuliani Osvaldo, dupa proiectul arhitectului Francisk Hammel; postamentul din piatra cioplita s-a lucrat de catre mesterii pietrari din zona de munte a Vrancei.
La ceremonia dezvelirii monumentului au fost prezenti si au luat cuvântul personalitati ale epocii: Primul Ministru –Gh.Tatarescu, Ministrul de Interne-Ion Inculet.
Descrierea traselului care poate fi folosit pentru a ajunge la obiectiv
La intrare in comuna Vidra pe partea dreapta a drumului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri

ClickLink.ro Blog

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Masini de Masini Rete Culinare