Muzeul Vrancei-Sectii

SECTII MUZEUL VRANCEI
Secţia de istorie
Inceputurile muzeului vrâncean se regăsesc în constituirea, în 1928, al unui nucleu în cadrul Liceului "Unirea" din Focşani, din iniţiativa "Ligii Culturale" şi a profesorilor acestei instituţii, în jurul căreia gravita viaţa culturală a oraşului. Abia în 1951, prin înscrierea sa în rândul instituţiilor de stat, Muzeul Vrancei a devenit o instituţie culturală al cărei rol, în depistarea şi valorificarea expoziţională a mărturiilor istorice, în cercetarea ştiinţifică, a crescut an de an , până la situarea sa în prim-planul instituţiilor culturale ale judeţului.

Laboratorul de conservare-restaurare
Conservarea patrimoniului constituie un domeniu important, atât în asigurarea stării de sănătate a obiectelor de patrimoniu în vederea prelungirii vieţii obiectului. Tratamentele de conservare încep din depozit prin asigurarea condiţiilor de microclimat adecvate ( temperatura, umiditate, lumina ) şi continuă în laborator prin tratamentele specifice fiecărui material din care e constituit obiectul de patrimoniu şi în funcţie de degradările suferite ( atac biologic, chimic).

Secţia de Arhitectură şi Tehnică Populară "Crângul Petreşti"
Ca parte componentă a Muzeului Vrancei, Secţia de Arhitectură şi Tehnică Populară "Crângul Petreşti" a fost deschisă oficial în anul 1977, apărând ca o necesitate culturală de cea mai mare importantă, pentru păstrarea şi punerea în valoare a patrimoniului etnografic al Judeţului Vrancea. Prin structura sa, aceasta a fost gândită ca un sat din Vrancea cu tot tipicul său. Amplasată în cadrul natural al pădurii Petreşti, secţia în aer liber a Complexului Muzeal Vrancea cuprinde 73 de construcţii autentice grupate în 32 de complexe cu peste 6000 de obiecte diferite.

Secţia Stiinţele Naturii
Secţia Stiinţele Naturii a Muzeului Vrancei din Focşani are ca sediu o frumoasă clădire de patrimoniu din strada Cuza Vodă nr.35. La baza constituirii secţiei au stat colecţiile particulare ale profesorului Anghel Bardan, care, în 1948 le pune la dispoziţia Filialei de Vânătoare Putna, spre păstrare şi vizionare. Incepând din 1989 funcţionează la demisolul imobilului primul acvariu din Focşani, care prezintă fauna şi flora acvatică vie, exotică şi indigenă în cele 16 acvarii de sticlă şi 9 bazine mari. 

Secţia Adjud
In anul 2000 a fost inaugurată expoziţia permanentă a muzeului din Adjud într-un nou spaţiu şi o formulă nouă. In prima sală s-au expus piese din colecţia de ştiinţele naturii - flora şi fauna din împrejurimile Adjudului, iar în ultimile trei săli a fost ilustrată istoria Adjudului din preistorie ( urme materiale din epoca neolitică, din epoca bronzului şi geto-dacică) si până în zilele noastre ( participarea locuitorilor săi şi din împrejurimi la toate evenimentele majore ale istoriei: războiul de independenţă, primul război mondial).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri

ClickLink.ro Blog

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Masini de Masini Rete Culinare