Gazdele au pregătit un program menit să readucă în atenţia tuturor celor prezenţi istoria Colegiului „Unirea“ şi oamenii de valoare care au învăţat în această unitate de învăţământ. Marian Oprişan le-a dat asigurări profesorilor şi cadrelor didactice că va depune toate eforturile pentru a îmbunătăţi activitatea Colegiului. „România nu are nevoie doar de tinichigii, România are nevoie de profesori, medici, jurişti, ingineri, are nevoie de minţi luminate, care într-adevăr reprezintă această ţară. Cu echipa mea, am făcut câteva lucruri împreună cu primarul municipiului Focşani şi cu ministrul învăţământului din acea vreme, doamna Ecaterina Andronescu, împreună cu domnul Ene, cu domnul Noană şi împreună cu toţi ceilalţi profesori“, a afirmat Marian Oprişan. Preşedintele Consiliului Judeţean a dat exemplul sălii de sport, a lucrărilor de consolidare a Colegiului. „Cu prilejul a 145 de ani de la înfiinţarea liceului, sărbătoarea voastră, şi la împlinirea celor 152 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri, vă promit astăzi, împreună cu primarul municipiului Focşani şi conducerea liceului, că în scurt timp vom face ca Liceul Unirea din Focşani să devină unul dintre reputatele Colegii Naţionale în România. Colegiul Unirea din Focşani va avea rezonanţă naţio-nală şi de ce nu, internaţională. Aveţi toate motivele şi atuurile să purtaţi cu multă mândrie acest nume. Vă spun cu multă prietenie că, poate chiar în zilele următoare, vom face posibil ca un proiect în va-loare de aproape 2 milioane euro pentru liceul «Unirea» să devină realitate. Vom sprijini Colegiul «Unirea», ca fosta sală de sport să devină bibliotecă“, a fost mesajul transmis de Marian Oprişan.
Şcoala care creează şcoli
Directorul unităţii de învăţământ, Cornel Noană, a adresat oaspeţilor, la rându-i, un mesaj:
„Această şcoală, Colegiul Naţio-nal «Unirea», este primul liceu din judeţ care creează şcoli. Ion Basgan, Anghel Saligny, Duiliu Zamfirescu sunt foşti elevi ai liceului şi, actualmente, nume de şcoli în municipiu. Aş vrea să cred că, ce a fost înainte continuă să dăinuiască pe holurile unităţii şi în sălile de clasă: este vorba de mentalitatea de unirist, care nu înseamnă altceva decât că trebuie să facem toate lucrurile cât se poate de bine“.
Tot ieri, inspectorul şcolar general Stan Rogoz a înmânat managerului unităţii de învăţământ „Diploma de Excelenţă Instituţională“, semnată de ministrul învăţământului Daniel Funeriu.
Sursa: Monitorul de Vrancea
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu