Medicii vrânceni vor să lucreze în străinătate -- Ianuarie 2011

Opt medici vrânceni au solicitat, în 2010, Colegiului Judeţean al Medicilor certificate profesionale curente, aşa numitele good standing, pentru a putea lucra în străinătate. Cei mai mulţi medici care au solicitat certificate profesionale sunt din specialitatea Medicină Gene-rală/ Medicină de Familie, urmaţi de cei specializaţi în Chirurgie Generală şi Anestezie Terapie Intensivă.
Cele mai frecvente destinaţii, unde medicii vrânceni doresc să profeseze, sunt Franţa, Marea Britanie şi Germania.
La nivel naţional, 2.779 de doctori au solicitat, în 2010, Colegiilor Judeţene ale Medicilor certificate profesionale curente pentru a putea lucra în străinătate. Potrivit unui comunicat remis presei de Ministerul Sănătăţii, numărul solicitărilor s-a dublat faţă de 2009, când au fost înregistrate 1.400 de certificate profesio-nale.

Numărul cel mai mare a fost înregistrat în Bucureşti - 947 de solicitări, urmat de Cluj - 403, Iaşi - 253, Timiş - 202. Cei mai mulţi medici care au solicitat certificate profesionale sunt din specialitatea Medicină Generală/ Medicină de Familie, urmaţi de cei speciali-zaţi în Chirurgie Generală şi Anestezie Terapie Intensivă.

Sursa: Monitorul de Vrancea

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri

ClickLink.ro Blog

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Masini de Masini Rete Culinare