Vrancea - opt cutremure în cinci zile-Ianuarie 2011

Cutremurele de mică intensitate care se produc în Vrancea sunt nelipsite. De pe 20 ianuarie şi până ieri, nu a fost nicio zi în care Vrancea să nu se zgâlţâie măcar o dată. Seismele au fost de mică intensitate şi s-au produs la adâncimi mici, chiar şi de cinci kilometri.
Astfel, pe 20 ianuarie, în Vrancea s-au produs două cutremure. Primul seism a fost înregistrat la ora 00.30, a avut o magnitudine de 2.4 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 106 kilometri. O oră şi jumătate mai târziu, un alt seism, de 2.2 grade pe scara Richer, s-a produs tot în Vrancea, la o adâncime de 63 de kilometri.
Pe 21 ianuarie, la ora 21.18, Vrancea s-a cutremurat din nou, seismul având o magnitudine de 2.2 grade pe scara Richer. O zi mai târ-ziu, au fost înregistrate alte trei cutremure. Primul seism s-a produs la ora 3.48 şi a avut o magnitudine de 2.3 grade, iar cel de-al doilea a fost înregistrat la ora 5.06 şi a avut o magnitudine de 2.6 grade pe scara Richter.
Cel de-al treilea şi cel mai mare, respectiv de 2.8 grade, a fost înregistrat la ora 16.02. Pe 23 ianuarie, la ora 4.23, un alt cutremur de 2.2 grade pe scara Richer, produs la o adâncime de cinci kilometri, a zguduit din nou Vrancea. De asemenea, ieri, la ora 1.32, în Vrancea a fost înregistrat un alt cutremur, cu o magnitudine de 2.6 grade pe scara Richter.

De la începutul anului şi până în prezent, în Vrancea au fost înregistrate 22 de seisme, cel mai mare dintre acestea fiind de 3.1 grade pe scara Richter.

Sursa: Monitorul de Vrancea

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri

ClickLink.ro Blog

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Masini de Masini Rete Culinare