Cascada Misina - Jud. Vrancea



Aria protejata cascada Misina este dominata de Culmea Misinei si plaiul Intarcatoarea, aflate la est si Culmea Fagetu Rotund la vest, ambele fiind orientate pe directia generala SV si NE. Sunt racordate la sud pe Culmea Lacului Rosu, dispusa pe directia est si vest; din aceste culmi care delimiteaza bazinul hidrografic al Misinei superioare, se detaseaza o serie de culmi secundare care, in general converg spre zona cascadei si confera reliefului un caracter puternic framantat, accentuat de reteaua hidrografica bogata si ale carei vai inguste au versantii abrupti si foarte greu accesibili. Din punct de vedere floristic, au fost identificate 122 specii de plante superioare a caror pondere, dupa originea fitogeografica, este asemanatoare cu aceea intalnita in ariile protejate invecinate, din Cheile Narujei: specii eurasiatice -40%, europene -39%, cosmopolite -11%, circumpolare -6%, si endemice -4%.

Habitatele forestiere specifice acestui etaj: paduri de tip Asperulo-Fagetum, paduri de tip Luzulo-Fagetum si paduri acidofile cu Picea adapostesc pe langa numeroasele specii de flora si fauna de interes comunitar, populatii reprezentative de carnivore mari din speciile Ursus arctos, Canis lupus si Lynx lynx, prioritare pentru desemnarea de arii de protectie conform Directivei Habitate. Rezervatie naturala, Cascada Misina se suprapune sitului Natura 2000 cu acelasi nume. In cadrul Retelei ecologice locale de protectie a carnivorelor mari din judetul Vrancea, situl propus este desemnat ca Zona de protectie insulara cu rol de coridor ecologic (de tip stepping stone) si se suprapune partial peste Zona de securitate pentru carnivore mari Vrancea Sud.

Caile de acces sunt pe drumul judetean Dj 205D Valea Sarii – Naruja (care se desprinde din DN2D), continuat cu DC 78 pana la Valea Neagra. Drumul forestier de pe vaile paraielor Balosu si in continuare, Misina, conduce in aria protejata.

Limita de nord:
- se suprapune unui sector al Paraului Fagetu Rotundsi si Culmii Namoalelor pana în albia Misinei si continua in aaval pana la confluenta cu Paraul Boului.

Limita de est:
- urmareste Culmea Boului pana la altitudinea de 1287m. de unde, urmand versantul drept intersecteaza albia Paraului Coada Calului, o traverseaza si continua pe versantul stang in amonte pana la 1285m. altitudine.

Limita de sud:
- traverseaza Paraul Misina, si Turcul.

Limita de vest:
- intersecteaz albia Paraului Fagetu Rotund.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri

ClickLink.ro Blog

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Masini de Masini Rete Culinare