BUST ION MINCU-Focsani


Monumentul de for public reprezentând bustul lui Ion Mincu este amplasat în Parcul Teatrului din Focsani, fiind realizat din bronz pe un soclu placat cu marmura opera a sculptorului Meiul Nicolae în anul 1970.
Ion Mincu (1852-1912) s-a nascut la Focsani. A fost arhitect, inginer, profesor si deputat român, promotor al unui stil românesc în arhitectura, integrând în operele sale specificul arhitecturii traditionale din România. Dupa ce a absolvit în 1875, Scoala de ingineri de poduri si sosele din Bucuresti, studiaza arhitectura la Scoala de arte frumoase din Paris (1877-1882).
Ca o recunoastere a importantei sale în evolutia Scolii Românesti de Arhitectura începând cu anul 1953, Universitatea de Arhitectura si Urbanism din Bucuresti îi poarta numele. Membru fondator al Societatii arhitectilor români si al învatamântului de arhitectura în România. Studiaza patrimoniul artistic medieval, descoperind repertorii ornamentale, solutii stilistice si tehnice, pe care le preia într-o sinteza originala.
Printre lucrarile sale de referinta amintim: Vila Robescu din Sinaia, Palatul Administrativ din Galati, Palatul Bancii Comertului din Craiova, a decorat interiorul Palatului de Justitie din Bucuresti, Casa Monteoru (Sediul Uniunii Scriitorilor).
Descrierea traselului care poate fi folosit pentru a ajunge la obiectiv
Focsani, str. Republicii în parcul Teatrului Municipal

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri

ClickLink.ro Blog

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Masini de Masini Rete Culinare