Atractii turistice Judetul Vrancea

Sectia de Arhitectura si Tehnica Populara "Crangul Petresti" - ca parte componenta a Muzeului Vrancei, Sectia de Arhitectura si Tehnica Populara "Crangul Petresti" a fost deschisa oficial in anul 1977, aparand ca o necesitate culturala de cea mai mare importanta, pentru pastrarea si punerea in valoare a patrimoniului etnografic al judetului Vrancea. Prin structura sa, aceasta a fost gandita ca un sat din Vrancea cu tot tipicul sau. Amplasata in cadrul natural al padurii Petresti, sectia in aer liber a Complexului Muzeal Vrancea cuprinde 73 de constructii autentice grupate in 32 de complexe cu peste 6000 de obiecte diferite.
Rezervatii naturale Vrancea: Numeroasele studii privind biodiversitatea judetului Vrancea au dus la identificarea a numeroase asociatii vegetale si animale in care se regasesc circa o treime din speciile de plante superioare intalnite in Romania. Deosebit de importanta este si prezenta a peste 30 de specii de plante endemice sau declarate monumente ale naturii, a caror supravietuire nu este posibila in afara unei retele de arii protejate. Aceste 18 rezervatii naturale adapostesc o flora, vegetatie si fauna, cantonate in cele mai diverse biotopuri ale judetului Vrancea, astfel incat aceste arii protejate reprezinta un adevarat tezaur de genofond.
Manastirea Mera - o constructie fortificata ridicata in 1685, singura cladire construita in Romania de catre familia domnitoare Cantemir.
Pivnitele domnesti de la Odobesti, construite in 1839, unde se gaseste cea mai mare si bogata colectie de vinuri imbuteliate din Romania.
Biserica de lemn (s-au folosit grinzi de stejar) din satul Prisaca-Valea Sarii, construita in 1770 pe cursul superior al raului Putna.
Mausoleele Eroilor Romani inchinate soldatilor care au murit pe linia frontului de la Marasesti - Marasti - Soveja - Focsani, in Primul Razboi Mondial.
Soveja - una dintre cele mai cunoscute statiuni balneo-climaterice, cunoscuta si datorita traditiilor populare (de aici a cules Alecu Russo balada "Miorita" in 1853).
Focul viu de la Andreiasu - emanatie de gaze cu ardere permanenta la suprafata (Andreiasu este o localitate montana atestata documentar din 8 august 1445).
Cascada Putna, la 71 km distanta de Focsani, cu o lungime de 76 m, 14 m inaltime si un debit de 9 metri cubi pe secunda.
Crescatoria de pastravi din satul Tulnici.
Teatrul "Maior Gheorghe Pastia" din Focsani, o impresionanta cladire europeana construita de catre acest ofiter in 1913.
Piata Unirii din Focsani - un ansamblu arhitectonic de cladiri istorice si civice construite in anii 1970. Obeliscul Unirii, lucrare a sculptorului Ion Jalea, aminteste de Unirea Principatelor romane din data de 24 ianuarie 1859.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri

ClickLink.ro Blog

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Masini de Masini Rete Culinare