Comuna Corbita-Judetul Vrancea


Localizare:

Comuna Corbiţa este situata la altitudinea de 90-348 m in partea de Nord a Judetului Vrancea, la extremitatea estica a Carpatilor de Curbura, la o distanta de 75 km fata de municipiul Focsani - resedinta judetului, 20 km fata de municipiul Adjud si 40 km fata de orasul Marasesti. Se invecineaza la Nord cu teritoriul administrativ al comunei Dealu Morii judeţul Bacău, la Sud cu teritoriul administrativ al comunei Tănăsoaia, la Est cu teritoriul administrativ al comunei Podu Turcului judeţul Bacău şi la Vest cu teritoriul administrativ al comunei Homocea. Este străbătută de le Nord spre Sud de Pârâul Berheci pe o lungime de 9 Km.

Geografie:

Din punct de vedere geografic teritoriul comunei Corbiţa este amplasat în zonă de podiş fragmentat în culmi şi dealuri prelungi, separate de văi paralele. Satele componente sunt amplasate de o parte şi de alta a văii pârâului Berheci şi pe colinele cuprinse între Valea Berheci şi Valea Siretului.

Istorie:

Aflat la extremitatea estica a Carpatilor de Curbura, teritoriul actual al comunei Corbiţa a favorizat, datorită conditiilor sale naturale si climaterice, o permanenta locuire a acestei zone în toate epocile istorice. Cele mai vechi dovezi de vietuire umana dateaza din neolitic, aproximativ 4.500 i.e.n., datarea fiind valabila pentru toate satele componente ale comunei Corbiţa. Marturiile neolitice din zona apartin purtatorilor culturii Cucuteni, cultura prezenta pe intreg teritoriul judetului Vrancea. 
Primul sat mentionat intr-un document medieval scris esta satul Lărgăşeni. Atestată documentar la 20 aprilie 1546. Aici există din a doua jumătate a veacului al XVIII-lea o frumoasă biserică de lemn. In anul 1865 se înfiinţează prima scoala primara mixta.

Populatie:

Populatia comunei Corbiţa in 2002
Populatia comunei Corbiţa, conform recensamantului din anul 2002, este de 2100 locuitori, din care între 1 – 30 ani 832 persoane, 30 – 60 ani 665 persoane şi peste 60 ani 603 persoane. Repartizarea populatiei pe sate este dupa cum urmeaza : 
- satul Rădăcineşti :...
06.05.2007
Suprafata comunei
La momentul actual suprafata totala a comunei este de 3521 ha din care suprafata agricola este de 3165 ha, 306 păduri, diferenta de 50 ha fiind teren neagricol 
06.05.2007
Activitatile populatiei
  Activităţile principale ale locuitorilor comunei Corbiţa rămân în continuare agricultura şi creşterea animalelor. In paralel cu agricultura a luat amploare si sectorul prestarilor de servicii existant multe persoane autorizate ce desfasoara activitati de comert, construcţii, morarit si confectionarea mobilierului. Aproximativ 60 de locuitori sunt salariati la diferite societati si institutii din comuna si din afara comunei iar 945 locuitori sunt pensionari.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri

ClickLink.ro Blog

Check Page Rank of your Web site pages instantly:

This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Masini de Masini Rete Culinare